Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dt.ua

Середа, 16 січня 2013, 12:44

Одній зі шкіл Старосамбірщини присвоять ім'я політв'язня Миколи Гориня

Голова Старосамбірської районної ради Львівської області Володимир Горбовий ініціюватиме, щоб школі селища Стрілки або одній з його вулиць було присвоєне ім'я політв'язня Михайла Гориня.

Селище вибране невипадково. Тут Михайло Горинь працював завідувачем районним методкабінетом, був інспектором Стрілківського районного відділу народної освіти.

На Старосамбірщині стало доброю традицією увічнювати імена особистостей, життя яких різним чином було пов'язане з Прикарпаттям і вони своєю активною діяльністю, талантом тут прославили себе. Зокрема, Стрілківська ЗСШ носить ім'я автора музики Гімну України о. Михайла Вербицького, який на тих теренах не один рік служив на парафії.

Загалом на Старосамбірщині десятьом школам присвоєно імена видатних особистостей. Зокрема, В.Чорновола – Старосільській ЗСШ, головнокомандувача УПА Романа Шухевича – Бусовиській ЗСШ, героя Крут Григорія Піпського – Нижанковицькій ЗСШ, в якій він колись навчався.

Нагадаємо, відомий український політв'зень, дисидент та правозахисник Микола Горинь помер 13 січня цього року на 83-му році життя. Поховали політв'язня 15 січня на Личаківському кладовищі у Львові.

Джерело: mysambir.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.