Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

pro-vincia.com.ua

Четвер, 17 січня 2013, 15:58

Керівники львівських шкіл порушують вимоги законодавства про благодійництво

Прокуратура виявила порушення законодавства про освіту та благодійництво у діях посадових осіб низки шкіл Львова і районних відділів освіти Львівської міськради.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, згідно з вимогами закону, створювати благодійні фонди  та контролювати надходження, розподіл залучених коштів на потреби навчальних закладів мають право батьківські комітети. Водночас, такі комітети підлягають обов’язковій реєстрації, про що повинно повідомлятися керівництво освітньої установи.

Однак, усупереч вказаним вимогам, діяльність батьківських комітетів  у школах Львова не реєструється та офіційно не визнається.

Крім цього, виявлено численні факти, коли керівництво навчальних закладів не звітувало перед батьками про цільове використання залучених благодійних коштів. Зокрема, такі порушення законодавства мають місце у низці шкіл  Шевченківського, Залізничного,

Личаківського та Франківського районів Львова.

Відтак, прокурорами  цих районів міста внесено документи реагування керівникам відділів освіти районних адміністрацій ЛМР, які уповноважені контролювати дотримання законодавства щодо збору та прозорості використання благодійних внесків.

За результатами проведених перевірок прокуратурою Львова також внесено подання начальнику управління освіти Львівської міської ради з вимогою притягнути винних осіб до відповідальності та усунути згадані порушення законності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.