Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 18 січня 2013, 13:51

Шкіль планує просити політпритулок у Чехії на День соборності

У вівторок, 22 січня, на День соборності екс-нардеп 6-го скликання ВРУ Андрій Шкіль проситиме політичного притулку у Чехії.

«Тільки закінчилися свята, це не найкращий час для прийняття рішень. Ось 22 січня в Україні буде День соборності, рішення в цей день буде навіть символічним ,– пояснює у інтерв’ю Сегодня Андрій Шкіль, який вже перебуває у Чехії.

На свята до нього у Чехію приїхала дружина і пробуде там певний час, а згодом приїде знову, оскільки, як зазначає Шкіль, поки що має вільний виїзд з України.

У Чехії політик планує працювати у громадських організаціях або працювати для ЗМІ та при цьому, намагатися впливати на демократичні процеси в Україні.

Статус політичного біженця дасть Шкілю можливість вільно пересуватися у межах шенгенської зони (дещо складніше у країни, які до неї не входять), а також всі права громадянина Чехії, окрім як права обирати та бути обраним.

Важливим чинником у виборі країни для політичного притулку для нього стала її близькість до України. Окрім того, відкритість Чехії та легка для освоєння мова. 

Як повідомлялося раніше, Андрій Шкіль підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що йому невідомо, з чим це пов'язано.

Також попередньо екс-депутат заявляв, що через кримінальну справу МВС відмовило йому у видачі закордонного паспорта, а Державна прикордонна служба не хотіла випускати за кордон. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.