Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Каплиця Боїмів

Понеділок, 25 жовтня 2021, 16:20

З каплиці Боїмів демонтували фігуру скорботного Христа для реставрації

Каплиця Боїмів

Дерев'яний хрест і металевий німб скульптури скорботного Христа з родинної усипальниці Боїмів демонтували для досліджень і реставрації

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.Як розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, дерев’яний хрест і металевий німб скульптури скорботного Христа з родинної усипальниці Боїмів демонтували для досліджень і реставрації. Також, найвірогідніше, демонтують і саму фігуру Христа. У такому разі, після закінчення реставраційних робіт оригінал фігури повернуть на купол каплиці.
"Хрест і німб вже демонтовані. Їх передусім будуть досліджувати і надалі реставрувати окремо в реставраційних майстернях. Будемо також досліджувати, чи хрест автентичний", – розповіла Ліля Онищенко.Щодо самої скульптури скорботного Христа, то вона в дуже поганому стані. «Тут є сліди доповнень, доліплена рука, яка очевидно колись була втрачена. Є сліди цементу, є сліди якихось укріплень. Камінь має багато домішок ракушок, є дуже крихкий. Скульптура потребує першочергових протиаварійних робіт», - зазначила Лілія Онищенко.Частину коштів на реставрацію скульптури скорботного Христа на мистецькому аукціоні зібрав Інститут банківської справи, решту ж коштів виділяє фундація "Полоніка".
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.