Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

sumno.com

Понеділок, 21 січня 2013, 17:55

Антипремія "Золота булька" дісталася Любку Дерешу

За підсумками конкурсу "ЛітАкцент року – 2012" антипремію "Золота булька" отримав письменник Любко Дереш за роман "Голова Якова".

Про це йдеться на сайті "Літакценту".

Переможцем у номінації "художня література" став Олег Лишега зі збіркою "Великий міст". У номінації "літературознавство" нагороду виборола Віра Агеєва з книжкою "Мистецтво рівноваги. Максим Рильський на тлі епохи", – про це йдеться на сайті "Літакценту".

Антипремію "Золота булька" отримав Любко Дереш за роман "Голова Якова". Нагадаємо, що фіналістами рейтингу 2012 року також були:

Номінація "художня література": Юрій Винничук "Танго смерті"; Михайло Слабошпицький "Що записано в книгу життя: Михайло Коцюбинський та інші".

Номінація "Літературознавство": Марія Ревакович "Persona non grata. Нариси про Нью-Йоркську групу, модернізм та ідентичність";
Богдан Рубчак "Міти метаморфоз, або Пошуки доброго світу".

До журі експертів цього року ввійшли відомі українські літературознавці, літературні критики й письменники – Володимир Панченко (шеф-редактор "ЛітАкценту"), Євген Нахлік, Григорій Гусейнов, Тетяна Трофименко, Ірина Шувалова та Ярина Цимбал.

Цього року премію вручили вп’яте. Нагадаємо, раніше переможцями рейтингу "ЛітАкцент року" ставали Петро Мідянка і Марко Павлишин (2008), Володимир Рутківський і Роман Піхманець (2009), Андрій Содомора й Ірина Макарик (2010), Юрій Щербак і Лариса Мірошниченко (2011).

Джерело: ТВі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.