Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dt.ua

Вівторок, 22 січня 2013, 11:11

Водії, які не пропускатимуть «швидку допомогу», залишаться без водійських прав

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив розробити зміни до законодавства, що посилять відповідальність для водіїв, які не надають перевагу в русі каретам швидкої допомоги.

Таке завдання глава уряду поставив вчора, 21 січня, під час засідання Кабінету Міністрів.

На засіданні обговорювався стан реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу», зокрема про дотримання нормативів прибуття карет швидкої допомоги на виклик.

Серед іншого говорили про те, що деякі водії ігнорують вимоги про надання переваг в русі «швидкій», що значно збільшує час перебування машин у дорозі.

Азаров поставив вимогу жорстко карати тих, хто навмисне заважає руху машин швидкої допомоги, ігноруючи правила дорожнього руху.

«Треба підвищити відповідальність для тих, хто не поступається дорогою «швидкій». Можливо, аж до позбавлення водійських прав. Адже таке порушення, яке не дозволяє вчасно прибути медичній допомозі, може коштувати комусь життя», – сказав Микола Азаров.

Завдання розробити зміни до законодавства отримало Міністерство внутрішніх справ.

Новації стосуватимуться як карет швидкої допомоги, так і пожежних та аварійних машин.

Джерело: Відомості

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.