Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

print-kazan.ru

Вівторок, 22 січня 2013, 18:26

Індекс харчових продуктів на Львівщині зріс на 8,6% у минулому році

Індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у Львівській області за 2012 рік порівняно  до 2011 року становив 108,6 %, а загалом харчової продукції було реалізовано на 9,8 млрд грн.

Про це сьогодні, 22 січня, Варіанти повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

За інформацією в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА  Романа Верещинського, таких результатів вдалося досягти, в першу чергу, за рахунок зростання виробництва з перероблення та консервування овочів та фруктів в 2,6 рази, виробництва дистильованих алкогольних напоїв в 2,0 рази, перероблення чаю та кави на 28,6 %, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості на 19,4 %, мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв на 10,8 %, виробництва напоїв 11,3 %, етилового спирту та зброджу вальних продуктів на 9,5 %, сухарів, печива, пирогів і тістечок тривалого зберігання на 7,6 %, інших харчових продуктів на 2,1 %; молочних продуктів та морозива на 1,3 %.

«За січень-листопад 2012 року реалізовано харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 9,8 млрд. гривень, що на 25,6 % більше, ніж за відповідний період минулого року», – розповів Р. Верещинський.

За його словами, питома вага реалізованої продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції у Львівській області за даний період становила 34,4 %.

«Харчова та переробна промисловість поступово перетворюється у бюджетоутворюючу. У 2012 році до бюджетів усіх рівнів від підприємств з виробництва харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів надійшло податків, зборів та обов’язкових платежів на суму 1,3 млрд. грн., що на 600,6 млн. грн. або 80,1 % більше  до відповідного періоду 2011 року», – підсумував він.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.