Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

замінування у Львові

lv.npu.gov.ua

Четвер, 9 грудня 2021, 10:12

У Львові евакуювали працівників і відвідувачів дев'яти ТРЦ через повідомлення про замінування

замінування у Львові

Анонім повідомив про вибухівку у приміщеннях дев'яти ТРЦ та вимагав 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Вчора, 8 грудня, о 21:27 год до правоохоронців надійшло повідомлення про замінування дев'яти торгово-розважальних центрів Львова: ТРЦ Victoria Gardens (вул. Кульпарківська, 266А), King Cross Leopolis (вул. Стрийська, 30), Forum Lviv (вул. Під Дубом, 7Б), "Магнус" (вул. Шпитальна, 1), "Опера Пасаж" (проспект Свободи, 27), "Роксолана" (Соборна площа, 14), "ІнтерСіті" (пр. Чорновола, 67), "Скриня" (вул. Городоцька, 179), "Сихів" (вул. Сихівській, 16А).

Анонім вимагав викуп у розмірі 20 мільйонів доларів. 

Поліцейські обстежили приміщення центрів та прилеглі території – жодних вибухонебезпечних предметів не виявили, а загалом із закладів було евакуйовано більше 3 тисяч осіб.

За цим фактом слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Правоохоронці проводять заходи для встановлення особи зловмисника, який надав неправдиве повідомлення про замінування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.