Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

хліб

economics.segodnya.uа

Середа, 19 січня 2022, 15:10

Кабмін планує поширити держрегулювання цін на пшеничний хліб

хліб

Уряд планує включити пшеничний хліб до переліку товарів, ціни на які потрапляють під державне регулювання. 

Про це повідомило РБК-Україна.

Сьогодні, 19 січня, Кабінет міністрів планував включити пшеничний хліб до переліку товарів, що мають істотну соціальну значимість і поширити на нього обмеження націнки в роздрібній торгівлі рівнем 10%. Ухвалення постанови відклали на тиждень.

Згідно з документом, на товар поширять обмеження націнки в роздрібній торгівлі рівнем 10%. Також виробники пшеничного хліба зможуть купувати газ на біржі, який приватні виробники зобов'язані продавати за собівартістю плюс 25%.

Відповідно до пояснювальної записки, з 2021 року на внутрішньому ринку спостерігалося зростання споживчих цін на продукти харчування. За даними Держстату, середня споживча ціна на хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку зросла на 23,8% (+6,4 грн), на хліб пшеничний з борошна 1 ґатунку − на 22,9% (+4,9 грн) в грудень 2021 року до грудня 2020 року.

"Крім того, за цей період ціна на природний газ для промислових споживачів зросла майже у 6 разів. Така ситуація зберігається і у поточному році" − йдеться в документі.

У структурі ціни хліба питома вага вартості газу у січні 2022 року склала 20% − на 10% більше показника минулого року (січень 2021 року – 2%).

Нагадаємо, уряд збільшив перелік продуктів харчування, що потрапили під державне регулювання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.