Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

vkurse.ua

П'ятниця, 25 січня 2013, 20:17

Укрзалізниця закупить дизпаливо на 3 млрд. грн. у Єрємєєва та партнера Януковича-молодшого

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендерів уклало угоди на постачання 206 тис. тон дизельного палива на загальну суму 2,81 млрд. грн. – на 1,37 млрд. грн. у фірми нардепа Ігоря Єремєєва та на 1,44 млрд. грн. у фірми групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича.

 

«ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» отримає 1,37 млрд грн. за дизпаливо марки Л-0,2-62 вартістю 13 650 грн./т. Засновником фірми є кіпрський офшор «Овг оіл вест лімітед», який також виступає засновником ряду фірм групи «Контініум» народного депутата Ігоря Єрємєєва (позафракційний). З врахуванням цієї закупівлі фірма від початку участі в тендерах в 2011 році отримала державні підряди на 5 699,31 млн. грн.», – пишуть Наші гроші.  

Решту 1,44 млрд. грн. отримає ТОВ «Перша паливна компанія» за дизпаливо марок Л-0,2-62 та З-0,2-(-25) по 13 600 грн./т. Фірма заснована фондом «Альтана інвестмент менеджмент» з групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича. Разом із цією закупівлею «Перша паливна компанія» з грудня 2012 року отримала державні підряди на 1 824,02 млн. грн.

Ще одним учасником тендеру було ТОВ «ВТФ «Авіас» – фірма з групи Ігоря Коломойського, яка пропонувала по одному з лотів паливо значно дешевше – по 10 866 грн./т. Однак заявка була відхилена через претензії до її оформлення. Також «Авіас» не надав забезпечення пропозиції конкурсних торгів, що виключало можливість участі в торгах.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.