Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

citybuses.at.ua

Вівторок, 29 січня 2013, 18:08

Львів'янин подав позов до суду на перевізника Фіакр Львів

Пасажир маршрутного таксі №39, який обслуговує перевізник Фіакр Львів, звернувся з позовом до суду, вимагаючи грошової компенсації у розмірі 10 тис. грн. за моральну шкоду та вибачень зі сторони водія і перевізника.

Про це сьогодні повідомили на прес-конференції представники інформаційно-правового центру «Наше право».

Юрист громадської організації «Наше право» Богдан Зелений розповів, що пасажир звернувся до них по юридичну допомогу і сьогодні був поданий позов до Личаківського суду проти перевізника Фіакр Львів стосовно захисту прав споживача.

Справа стосується маршруту №39, на якому систематично відбуваються порушення. 21 січня позивач повертався додому і з водієм загаданого маршруту в пасажирів стався конфлікт: він відмовився їхати до кінцевої зупинки, аргументуючи це поганим станом доріг. На обурення пасажирів хамив та вигукував образи.

Окрім цього, кількість машин на маршруті №39 постійно є меншою, ніж повинна бути, вони їздять не по графіку і залишають маршрут, коли вважають за потрібне.

Паралельно з позовом про відшкодування шкоди пасажиру «Наше право» звернулося до суду, де співвідповідачем є департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради, про розірвання договору з Фіакр Львів. який обслуговує маршрут №39.

Скарг на цього перевізника надійшло дуже багато. Люди зверталися і в управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради, і в Укртрансінспекцію, і в інспекцію з питань захисту споживачів. В більшості випадків ці інспекції зазначали, що зобов'яжуть перевізника посилити контроль над дотримання водіями графіку руху та маршруту, але змін не відбулося.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.