Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

poltava.pl.ua

Середа, 30 січня 2013, 17:02

Укрпошта «збіднює» бюджет Львова на 3,5 млн. грн.

Міський бюджет Львова недоотримує близько 3,5 млн. грн. через пільгову оренду для Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Про це сьогодні, 30 січня, на брифінгу повідомив начальник міського управління комунальної власності Євгеній Климкович, інформує кореспондент Варіантів.

За словами Климковича, його шокувала позиція голови ініціативи постійної депутатської комісії з комунального майна та власності Романа Плахтія надати Укрпошті приміщення в пільгову оренду.

Ухвала ж про це, як наголосив чиновник, була прийнята на сесії Львівської міської ради 27 грудня 2012 року і тоді її заветував міський голова Львова.

«Укрпошта орендує близько 16-ти об’єктів, близько 40 тис. кв м. Ця структура мала б сплачувати місту близько 3,5 млн в рік», - зазначив Климкович.

Він додав, що коли доповідав про це питання під час сесії, то звертав увагу голови бюджетної комісії Самагальського, що, якщо ухвала буде діяти, місто втратить понад 10% надходжень коштів від оренди, які закладались в дохідній частині бюджету.

«У мене склалось враження, що голова бюджетної комісії був подивований з цього питання, в крайньому випадку, не був в курсі, що щось таке відбувається», - наголосив Климкович.

За словами чиновника, він так і не зрозумів, що було основним мотивом ініціативи голови комісії з комунального майна.

Климкович також наголосив, що Укрпошта – це суб’єкт господарювання.

«Будь-яка пільга суб’єкту господарювання є чітко виписана законодавством, зокрема корупційним. Не може будь-хто з чиновників, будь-хто з людей, наділених владою, будь-якому суб’єкту господарювання надавати ту чи іншу пільгу. Тому, я думаю, що тут і реагування прокуратури буде в частині корупційного законодавства», – сказав чиновник.

Він додав, що це питання за регламентом мало б бути винесене на наступну сесію Львіської міської ради.

За словами директора департаменту економічної політики ЛМР Ірини Кулинич, щороку Львівська міська рада перераховує Укрпошті близько 1,5 млн гривень за обслуговування, при цьому жодних пільг міськрада не отримує.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.