Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

zapitai.com.ua

Четвер, 31 січня 2013, 13:46

Нардепи-опозиціонери висловили недовіру Рибаку і розійшлись

Депутати трьох парламентських опозиційних фракцій одноголосно ухвалили заяву про недовіру голові ВРУ Володимиру Рибаку та вирішили розійтися. 

Про це інформує Українська правда

За відповідну заяву вони голосували руками, оскільки система Рада була вимкнена.

Окрім висловлення недовіри Рибаку, нардепи вирішили розпочати процедуру його відкликання з посади "у зв'язку з незадовільним виконанням ним своїх повноважень та грубим порушенням норм Конституції".

"Він фактично є не головою парламенту, який представляє інтерес усіх парламентських фракцій, а представником особисто Віктора Януковича та Партії регіонів", - йдеться в заяві.

Також опозиціонери вирішили висловити недовіру Генпрокурору Віктору Пшонці, керівникам правоохоронних органів, які здійснюють політичні репресії в Україні.

"Вимагати негайного звільнення усіх політичних в’язнів, Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, забезпечення їх повноцінного лікування", - йдеться в ухваленій заяві.

Депутати також збираються вимагати створення спеціальної слідчої комісії з розслідування фактів тиску на народних депутатів, перешкоджання виконання конституційних повноважень народних депутатів Людмили Слюз, Олександри Кужель, Людмили Денисової, фальшування кримінальних справ проти Сергія Власенка, Григорії Немирі та ін.

"Поінформувати послів іноземних держав, ПАРЄ, Європарламент, Раду Європи, Європейський Союз, ОБСЄ про дії влади, спрямовані на згортання демократії в країні та розгортання нової хвилі політичних репресій", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді зібрались понад 150 нардепів від опозиційних партій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.