Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

vnz.univ.kiev.ua

Четвер, 31 січня 2013, 14:34

Будівництво житлового будинку в межах історичного ареалу Львова суперечить законодавству – прокуратура

Прокуратура Львова провела перевірку законності будівництва НУ «Політехніка» житлового будинку на розі вул. Карпінця-Засядька, які відносяться до історичної частини міста, та виявила, що дозвіл на будівництво від Львівської міськради суперечить законодавству.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

«З’ясовано, що земельна ділянка, в межах якої заплановане будівництво, перебуває у постійному користуванні університету для обслуговування гуртожитку. Водночас, рішенням Львівської міської ради освітньому закладу наданий дозвіл на будівництво на цій території багатоквартирного житлового будинку. За висновками органів контролю, таке рішення без зміни цільового призначення вказаної ділянки суперечить вимогам земельного та містобудівного законодавства», – зазначено у повідомленні.

Територія, обрана для будівництва, входить до історичного ареалу міста Львова, тому будівництво в її межах без відповідного дозволу Міністерства культури України суперечить вимогам законодавства України про охорону культурної спадщини.

Прокуратура Львова внесла подання Львівській міській раді з вимогою скасувати рішення про надання дозволу на будівництво будинку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.