Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

rivne1.tv

П'ятниця, 1 лютого 2013, 16:34

Містечка Львівщини разом шукатимуть кошти на енергозбереження

Чотири міста Львівської області приєднались до клубу підписантів Угоди мерів – ініціативи ЄС, що сприяє розробці політики сталого енергетичного розвитку.

Про це сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції повідомив президент клубу підписантів угоди, міський голова Жовкви Петро Вихопень, інформує кореспондент Варіантів

Він зазначив, що до цього клубу сьогодні приєднались такі міста Львівщини як Новояворівськ, Кам’янка-Бузька, Бібрка і місто Самбір, найближчим часом планують приєднатись Перемишляни та Глиняни.

Основна мета об’єднання, за словами Вихопеня, – отримати доступ до європейських знань в галузі сталого енергетичного розвтику та до фінансового ресурсу.

"В Україні склалась така ситуація, що міжнародні фонди, підприємства, банки не налаштовані співпрацювати з малими містами. Не знаю, з чиєї подачі, але всі працюють з містами від 100 тисяч людей і більше", – наголосив він.

Крім мерів підписанти також запросили до угоди громадські організації, що діють в галузі сталого енергетичного розвитку, а також викладачів вишів, що спеціалізуються у цій галузі.

"Ця річ дасть змогу містам більш активно співпрацювати один з одним, здійснювати тісніші контакти, і в напрямку виникнення певних проблем дозволить швидше скоординувати свої дії", – зазначив начальник управління з інвестиційної політики департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Василь Лозинський.

Він додав, що Львівська ОДА виступила першою одиницею, що стала координатором Угоди на рівні області як в Україні, так і на території СНД.

Угода мерів – це загальна ініціатива Європейського союзу, започаткована в 2008 році, яка об’єднує місцеві й регіональні органи влади загальними добровільними зобов’язаннями з забезпечення "зеленого" економічного зростання та подальшого поліпшення якості життя. 

Підписанти Угоди беруть на себе добровільні зобов’язання із здійснення заході для підвищення енергоефективност та більш активного використання поновлюваних джерел енергії, що призвдеть до скорочення викидів СО2, щонаймеше на 20% до 2020 року.

Ініціатива сьогодні охоплює місцеві органи влади з 46 країн світу та понад 900 підписантів, 44 з яких є мерами з карїн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.