Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

zik.ua

Понеділок, 4 лютого 2013, 13:09

"Свобода" зірвала проміжні вибори до облради через страх програти Партії регіонів?

У зриві проміжних виборів на Львівщині винні виключно депутати Львівської обласної ради. Такої думки дотримується кандидат від Партії регіонів Олександр Туісов.

За його словами, в порушенні прав кандидатів бути обраними винні депутати від «Свободи» та «Фронту змін». Адже представники саме цих політичних сил представлені більшістю у Львівській облраді, і саме обласні обранці, фактично, відмовилися ставити на голосування питання щодо виділення коштів для проведення проміжних виборів.

Про це О. Туісов заявив в коментарі Телеканалу 24.

«Мені прикро, що голова бюджетної комісії Львівської обласної ради, представник політичної партії «Свобода» Ярослав Качмарик відкрито у прямому ефірі одного із телеканалів зазначив, що коштів на вибори не виділили через те, що боялися перемоги кандидатів від Партії регіонів. То що ж у нас за така вибіркова демократія на Львівщині?», – риторично запитав кандидат.

Окрім цього, тепер, зі слів голови Львівської міської виборчої комісії Ігоря Сліпецького, довибори у Львівську обласну раду обійдуться бюджету області майже у 15 мільйонів гривень.

«Я вважаю, що ситуація, яку ми нині маємо, виникла ще й через бездіяльність Львівської обласної виборчої комісії, яка, знаючи, що коштів на волевиявлення немає, не призупинила виборчий процес. Відтак сьогодні ми не знаємо як вибори, які призначать на початок місяця, називати. Адже в Законі не передбачено не проведення виборів, тому назви «проміжні наступні вибори» у документі теж немає», – зазначив він.

За словами пана Сліпецького, до прикладу, в Івано-Франківську комісія теж не мала коштів, але все ж вибори там відбулися відповідно до чинного законодавства. У Львові дільничні комісії були готові провести вибори. Однак через боязнь програти кандидатам від Партії регіонів, «свободівці» та представники «Фронту змін» зірвали вибори на Львівщині.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.