Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

medvestnik.by

Понеділок, 4 лютого 2013, 19:40

Кабінет брахітерапії працює у Львові від сьогодні

Сьогодні, 4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Відкриття відбулося у межах програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України, у співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України».

«У радіологічному корпусі ЛДОРЛДЦ встановлена систему контактної променевої терапії хворих, яка включає 20-ти канальний брахітерапевтичний апарат IBt-Bebig MultiSource, рентген-установку С-арка та плануючу систему з програмним забезпеченням для планування поля опромінення, набір гінекологічних аплікаторів, джерело радіоактивного випромінювання – ізотоп кобальту», – зазначено у повідомленні.

Кабінет оснащений за Європейськими стандартами, і щорічно 600-700 мешканців регіону зможуть отримати високоякісну медичну допомогу. Вартість нового обладнання 4 млн. 225 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.