Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

kiev.uol.ua

Понеділок, 4 лютого 2013, 19:48

Православна церква критикує примусовість технологій збору персональних даних

Православна церква обережно ставиться до розвитку технологій обліку та обробки персональних даних: не заперечує проти їх необхідності, однак проти того, аби вони були безальтернативними або ж примусовими.

Про це йдеться в повідомленні РПЦ, оприлюдненому на Архієрейському соборі Руської православної церкви 2-5 лютого 2013 року. 

Згідно з позицією РПЦ, церква не заперечує необхідності обліку громадян державою, визнаючи, що ці заходи необхідні для охорони правопорядку та суспільної безпеки, виконання економічних та соціальних функцій.

"Церква, беручи участь в дискусії про методи обліку, не виправдовує тих, хто ухиляється від громадянських обов’язквів чи має злочинні цілі, однак захищає право громадян жити в суспільстві відповідно до своїх переконань чи принципів", – йдеться в повідомленні.

Утім, наголошує РПЦ, згадані технології не повинні бути безальтернативними і примусовими – ті, хто відмовляється приймати їх, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особистості.

Зокрема, наголошується у зверненні, згода громадян на використання засобів електронного обліку повинна супроводжуватись обов’язковим роз’ясненням всіх наслідків цього рішення.

Зазначимо, що у своїй доповіді на Архієрейському соборі РПЦ у лютого 2013 року Митрополит Київський і всієї України Володимир розкритикував українську греко-католицьку церкву за підтримку УПЦ Київського патріархату. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.