Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Понеділок, 16 травня 2022, 13:24

Ціна бензину на АЗС зросте до 40 грн

АЗС

Уряд підвищив граничну ціну на бензин і зменшив на дизпаливо. 

Мініекономіки оприлюднило середню вартість бензину у розмірі 33,36 гривні за літр та дизпалива у розмірі 35,31 гривні за літр, з яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС з середини травня.

Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Порівняно з початком місяця ціна на бензин зросла на 2,17 грн, на дизпаливо – зменшилася на 32 копійки.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 39,86 грн/літр, на «звичайне» дизпаливо – 42,31 грн/літр.

У той же час преміальні марки пального можуть реалізовуватися з 5% надбавкою: бензин А-95 - 41,85 грн/л, дизпаливо - за 44,42 грн/л

На початку травня Кабмін підвищив граничні рівні торгової надбавки до середньої роздрібної ціни на дизпальне з 5 до 7 грн/літр, для бензинів – з 4,55 до 6,5 грн/літр.

Також нова версія ухвали про держрегулювання містить норму, що дозволяє нерегульовану ціну на преміальні марки за наявності у продажу стандартної марки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.