Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

racurs.ua

Вівторок, 5 лютого 2013, 15:25

Два екобуси для збору енергоощадних ламп та 80 контейнерів для батарейок з'являться у Львові

До кінця цього року у Львові з’явиться мережа спеціальних контейнерів для збору використаних батарейок, а до кінця наступного – два екологічні буси, куди можна буде здати енергоощадні лампи.

Про це сьогодні, 5 лютого, на брифінгу заявила головний спеціаліст відділу екології Львівської міської ради Оксана Війтик, інформує кореспондент Варіантів

80 спеціалізованих контейнерів для батарейок, за словами Вітик, доповнять вже наявну у Львові мережу їх збору і, швидше за все, розміщуватимуться в супермаркетах, ЖЕКах та вишах.

Щодо збору енергоощадних ламп, то, як зазначила спеціаліст, українське законодавство не дозволяє розміщувати спеціальні баки для них, як це практикують в Європі.

"Кожен такий безпечний бак повинен мати ліцензію. Тому ми закупляємо два екологічні буси, які їздитимуть містом. Думаємо, що найзручніше це буде робити на парковках біля сумермаркетів, де багато людей. Оголошення про час і місце збору даватимемо через ЗМІ", – наголосила Вітик.

Утилізувати лампи зможуть вже в 2015 році у спеціальній установці вартістю 700 тис. євро, яку міська рада планує придбати на кошти гранту ЄС.

"Батарейки ми поки що будемо збирати, у нас є надія, що запрацює наше державне підприємство “Аргентум”, зараз там функціонує експериментальна лінія, однак ліцензій на переробку завод не має. Ми сподіваємось, що, якщо матимемо сировину, організовуватимемо збір, це сприятиме налагодженню виробництва з утилізації батарейок", – резюмувала Вітик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.