Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

loda.gov.ua/

Вівторок, 5 лютого 2013, 15:35

Львів'яни вшанують пам'ять політичної діячки Ольги Басараб

12 лютого львів'яни урочистим покладанням квітів вшанують пам'ять видатної громадської та політичної діячки Ольги Басараб.

Про це Варіанти повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю львівської обласної державної адміністрації.

Програмою заходів передбачене урочисте покладання квітів від обласної влади та громадськості до могили Ольги Басараб, проведення чину панахиди та громадське віче.

Заходи розпочнуться 12 лютого 2013 року о 12:00 біля могили Басараб на Янівському кладовищі.

Ольга Басараб була видатною громадською та політичною діячкою, організаторкою 1 жіночої чоти УСС у Львові. У 1918–1923 рр. О. Басараб працювала бухгалтером посольства України у Відні, водночас була українською розвідницею. З метою збору військово-стратегічної та політичної інформації вона відвідувала Данію, Німеччину, Норвегію, інші держави. Провадила харитативну й просвітницьку діяльність у Комітеті допомоги раненим і полоненим у Відні та в Комітеті допомоги цивільному населенню, за що відзначена міжнародною організацією Червоного Хреста. Член управи Українського жіночого союзу у Відні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.