Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

zdorovieinfo.ru

Вівторок, 5 лютого 2013, 15:51

Львів придбає установку вартістю 700 тис. євро для знешкодження ртутних ламп

Львівська міськрада витратить 700 тис. євро гранту Європейського Союзу на придбання та встановлення устаткування для знешкодження ртутних ламп та інших елементів устаткування, які містять пари ртуті.

Про це сьогодні, 5 лютого, на брифінгу заявив в.о. начальника управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка, інформує кореспондент Варіантів.

Конкурс на придбання установки, за словами головного спеціаліста відділу екології Львівської міської ради Оксани Війтик, пройде у другій половині 2014 року, а встановлять обладнання в же у 2015 році. 

"Гадаю, цей проект працюватиме не лише для Львова а й для області і всього західного регіону. Найменш потужна установка, яку нам вдалося знайти, може переробляти 500 кг лампочок за годину – це дуже багато, не думаю, що ми навіть за рік назбираємо у Львові стільки", – зазначила Війтик.

Вона додала, що, після переробки установкою, ртуть можна буде здавати на Микитівський комбінат, який займається видобутком і переробкою цього металу.

"Якщо дозволить технологія, можливо це буде брати на своє виробництво завод "Іскра". Установка буде розміщуватись в спеціальному приміщенні, як варіант розглядається "Іскра", що наразі має цехи, які пустують", – резюмувала Війтик.

За її словами, установка є абсолютно екологічно чистою і безпечною.

Нагадаємо, вже наприкінці 2014 року використані енергоощадні лампи у Львові збиратимуть спеціальними екобусами, а вже до кінця цього року у місті з’явиться 80 контейнерів для збору батарейок.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.