Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vkurse.ua

Середа, 6 лютого 2013, 14:31

Майже всі справи людей із особливими потребами у Європейському суді не виконуються – Віталій Разік

Практично всі справи, які ведуться в європейському суді стосовно людей із особливими потребами, повністю не виконуються.

Про це сьогодні, 6 лютого, зазначив під час прес-конференції директор РГБФ «Право і Демократія» Віталій Разік, інформує кореспондент Варіантів.

«Те що була виплачена компенсація таким особам, це тільки одна частина. А якщо взяти до прикладу, що громадянин Самардак отримав тілесні ушкодження в органах внутрішніх справ, до сьогодні ця справа не є розслідувана і винні в цьому особи не покарані. Можливо є якась моральна компенсація, але Україна не робить жодних зусиль для вирішення тих справ, які програні в Європейському суді на 100%», – зазначив він.

Регіональний громадський благодійний фонд «Право і Демократія» здійснює реалізацію проекту «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами» , який здійснюється за підтримки програми МАТРА та Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Проект полягає у здійсненні активних дій збоку громадськості та засобів масової інформації, спрямованих на покращення доступності до органів правосуддя осіб, які мають особливі фізичні потреби, з метою забезпечення їм рівної можливості судового захисту своїх законних прав та інтересів.

З метою успішного втілення завдань проекту заплановано поширити реалізацію проекту на територію Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.