Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

iloveukraine.com.ua

Четвер, 7 лютого 2013, 16:09

Депутат Львівської міськради просить Азарова виділити кошти з бюджету України на відновлення пам’яток архітектури у Львові

Депутат Львівської міської ради Андрій Гутник звернувся до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та голови Верховної ради України Рибака Володимира із запитом про внесення змін до бюджету України про виділення додаткових коштів на відновлення та реставрацію пам'яток архітектури, що знаходяться в зоні ЮНЕСКО.

 

У зверненні йдеться про те, що вагомою проблемою пам’яткоохронної сфери Львова залишається її фінансове забезпечення: утримання, охорона, реставрація та використання пам’яток історії та культури. Востаннє кошти на львівські пам’ятки архітектури були виділені, коли Львів святкував своє 750-річчя, тобто у 2006 році.

За словами Гутника, розв’язання цієї проблеми необхідно здійснювати на державному рівні. Місцевий бюджет не в стані покрити витрати з фінансування пам’яток архітектури. На сьогоднішній день ситуація з центральною частиною міста Львова катастрофічна.

Депутат просить запровадити окремим рядком в бюджеті України щорічне виділення коштів на відновлення та реставрацію пам'яток архітектури, що знаходяться у зоні ЮНЕСКО у місті Львові.

Зауважимо, за це звернення ще повинні проголосувати депутати Львівської міської ради наприкінці засідання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.