Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

sd.org.ua

Четвер, 7 лютого 2013, 18:28

Міська влада Дрогобича намагалась ліквідувати місцеві школи незаконно – Гориславський

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський отримав роз’яснення від Львівської обласної державної адміністрації, яка підтверджує заяву депутата про те, що міська влада Дрогобича намагається незаконно ліквідувати місцеві загальноосвітні школи.

Про це Варіанти повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

У роз’ясненні Львівської облдержадміністрації, зокрема, йдеться про те, що для проведення оптимізації мережі установ освіти Дрогобича та Стебника має бути прийняте відповідне рішення сесії міськради окремо щодо кожного навчального закладу і виключно після погодження з територіальними громадами.

«Міська влада Дрогобича намагалась «проштовхнути» рішення щодо ліквідації шкіл не просто без погодження з територіальною громадою, а всупереч волі людей. Проти так званої оптимізації навчальних закладів, яка реально вела до ліквідації трьох шкіл і «прихватизації» відповідних шкільних приміщень, виступили не лише педагогічні колективи цих закладів освіти, але й учні шкіл та їх батьки, а також пересічні жителі Дрогобича. Натомість міський голова Олексій Радзієвський та підконтрольні йому чиновники і депутати міськради закривали на ці протести очі», - наголошує Сергій Гориславський.

Проте, за словами голови регіоналів Дрогобича, громаді міста спільно з представниками ПАРТІЇ РЕГІОНІВ під час останньої сесії міськради вдалося відстояти школи.

Нагадаємо, міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський та чиновники міської ради ініціювали ліквідацію одразу трьох загальноосвітніх шкіл Дрогобича: ЗОШ №8, ЗОШ № 15 та ЗОШ № 11, проте депутатам разом із мешканцями вдалося їх відстояти. 

1 1

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.