Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 19 липня 2022, 13:20

Юридичні котики Садового клятвено божаться про свою непорочну няшність

Андрій Садовий

У мерії заявили, що немає жодних обмежень під час доступу до офіційного сайту та документів Львівської міськради.

Про це йдеться у відповіді юридичного департаменту Львівської міської ради на запит Варіантів.

У Львівській міськраді, відповідаючи на запит Варіантів заявили, що всі рішення виконавчого комітету та ухвали міської ради оприлюднюються відповідно до норм чинного законодавства на офіційному сайті й наразі немає жодних обмежень в його роботі.

"Підпунктом 4.1.1. Стандартів внутрішньої роботи у Львівській міській раді та її виконавчих органах, установах, організаціях, комунальних підприємствах (затверджено рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 11.02.2011 № 139 "Про затвердження стандартів внутрішньої роботи у Львівській міській раді та її виконавчих органах, установах, організаціях, комунальних підприємствах") основним електронним інформаційним ресурсом Львівської міської ради є офіційний сайт Львівської міської ради (www.city-adm.lviv.ua).

На даний час, немає жодних обмежень в роботі офіційного електронного інформаційного ресурсу Львівської міської ради" – йдеться у відповіді на запит.

Зазначимо, що з березня цього року чиновники закрили доступ до баз документів на сайті https://city-adm.lviv.ua, тому Варіанти поцікавилися про те, на підставі якого рішення це зробили.

Наразі на сайті Львівської міськради доступ відкрили не до всіх документів, зокрема, розпорядження міського голови Львова не публікуються у повному обсязі.

Нагадаємо, у середині квітня Львівська міськрада заявила, що не оприлюднюватиме зарплат міського голови Львова та його заступників до закінчення війни в Україні, посилаючись на рішення Торгово-промислової палати України, яка визнала військову агресію РФ щодо України як "обставини непереборної сили".

Однак, як розповів Варіантам депутат Червоноградської районної ради, член правління ГО "Інститут стратегії громади" та "Захист і добро" Геннадій Воловенко, висновок Торгово-промислової палати про визнання воєнного стану форс-мажором не поширюється на закон про доступ до публічної інформації, і тому відмова органів місцевого самоврядування, а також керівників комунальних підприємств надати відповіді на запити журналістів є незаконною.

Після повторного запиту до Львівської міської ради із цим роз'ясненням, міськрада оприлюднила інформацію про заробітну плату свого керівництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.