Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Промисловість

volynnews.com

П'ятниця, 8 лютого 2013, 14:48

Міненергетики визначить долю шахти "Зарічна" до кінця лютого

Наприкінці лютого Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розгляне техніко-економічне обґрунтування шахти "Зарічна", а в травні – шахти "Великомостівська".

Про це вчора, 7 лютого, під час робочого візиту на шахту "Степова" Сокальського району Львівської області повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович, інформує Червоноградська міська рада. 

"Ми сьогодні визначились про те, що по шахті "Зарічна" техніко-економічне обґрунтування підготовлене, його вивчають профспілки і в кінці цього місяця ми його розглянемо на технічній нараді у Міністерстві. Спробуємо відповісти і собі, і людям на питання перспективи самого підприємства. По шахті "Великомостівська" для них технічно-економічне обґрунтування буде підготовлене у травні", – зазначив Попович.

Він додав, що в міністерстві планують визначити точний час функціонування підприємств.

Генеральний директор ДП "Львіввугілля" Микола Клюка отримав від заступника міністра доручення підготувати пропозиції про працевлаштування людей.

"На підприємствах запасу вугілля недостатньо, щоб говорити про довготривалу перспективу. Коли наступить період закриття, ми маємо знати, куди цих людей влаштуємо", – зазначив Ігор Попович.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що шахти «Зарічна» і «Візейська» планують вивести зі складу ДП «Львіввугілля» і перевести їх в структуру  ДП «Вуглереструктуризація».

В рамках ДП «Вуглереструктуризація» у 2013 році розпочнеться реструктуризація цих шахт.

Шахти «Зарічна» і «Візейська» сьогодні не видобувають вугілля.  

Додамо, що державне підприємство «Львіввугілля» за результатами роботи 11 місяців 2012 року заборгувало державному бюджету 348 млн. грн. платежів, місцевим бюджетам – 100 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.