Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 3 серпня 2022, 14:08

На Львівщину евакуюють частину мешканців Донеччини

Львів

Уряд розпорядився провести евакуацію людей з Донеччини до 13 областей, серед них й до Львівщини.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 2 серпня цього року, уряд доручив головам облдержадміністрацій разом із Міноборони, МВС, Нацполіцією, ДСНС, за участі СБУ та Укрзалізниці організувати та провести обов'язкову евакуацію населення з Донецької області до безпечних районів 13 областей.

Йдеться про Вінницьку, Волинську, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Полтавську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську та Чернівецьку області.

Обов’язкова евакуація з Донеччини розпочалася у той це день, 2 серпня, – перший потяг прибув до Кропивницького.

Як заявляла ще наприкінці липня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, перед початком опалювального сезону евакуація населення з неокупованих районів Донецької області буде обов’язковою.

Йдеться про евакуацію щонайменше 200-220 тисяч місцевих мешканців. Проте у громадян буде можливість відмовитись від евакуації у письмовій формі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.