Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

siver-info.com

П'ятниця, 8 лютого 2013, 15:00

Споживчі ціни на Львівщині у січні виросли

Індекс споживчих цін у Львівській області у січні 2013 року становив 100,1%, тоді як в Україні 100,1% – 100,2%.

Про це сьогодні, 8 лютого, Варіанти повідомило Головне управління статистики у Львівській області.

На 0,2% у січні 2013 року, порівняно з груднем 2012 року, зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,1%, тютюнові вироби залишились на рівні попереднього місяця.

Ціни на одяг і взуття знизились загалом на 0,4% за рахунок акційних знижок на товари зимового асортименту.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця, за винятком квартирної плати,  вартість якої зросла на 0,8%. Матеріали для ремонту житла подорожчали у середньому на 0,2%, проте послуги з ремонту житла стали дешевшими на 1,5%  за рахунок акційних знижок на встановлення металопластикових вікон (на 2,3%).  

З предметів домашнього вжитку в межах 0,2% – 0,9%  подорожчали: ковролін,  ковдри,  пральні машини,  мікрохвильові печі,  обігрівачі, кондиціонери повітря, праски, порцеляно-фаянсовий посуд, металевий посуд, паперові серветки.  Подешевшали в межах 0,1% – 2,1%:  блендери,  міксери, електрочайники, пилососи, плити.

У галузі охорони здоров’я у середньому на 0,1% зросла вартість фармацевтичної продукції. Медичні послуги подорожчали на 0,2%  за рахунок послуг санаторно-курортних установ, які подорожчали на 4,8%.    

У сфері транспорту ціни на бензин знизились на 0,8%.  З транспортних послуг зросла вартість  квитків на міжміський поїзд на 0,6%.

З послуг зв’язку на 1,3% знизились тарифи на міжміський телефонний зв’язок. На 1,6% знизились ціни на телефонні апарати і мобільні телефони.

У галузі освіти на 0,4% подорожчала батьківська плата за відвідування дошкільних закладів. З різних товарів та послуг на 22,7% зросли ціни на ритуальні послуги.

Порівняно з попереднім місяцем, не змінилась вартість послуг відпочинку і культури, ресторанів і готелів.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.