Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

xn--80aqafcrtq.cc

П'ятниця, 8 лютого 2013, 16:21

Українська бієнале нової музики відбудеться у Львові в березні

Із 11 по 30 березня у Львові та Києві XIII Міжнародний форум «Музика молодих» вперше проходитиме у форматі Української бієнале нової музики.

 

Про це Варіанти повідомили організатори заходів.

У межах Бієнале відбудуться II Київські міжнародні майстер-класи нової музики COURSE (Київ, 11.03-16.03), Лабораторія музичної критики LAB (Київ - 22.03 / Львів - 23.03) і 14 концертів нової музики європейських і українських композиторів (Київ/Львів, 11.03-30.03).

Викладачами II Київських міжнародних майстер-класів нової музики COURSE будуть композитори Карола Баукхольт (Німеччина), Мартін Смолка (Чехія) і Дмітрій Курляндскій (Росія), а учасниками стануть 9 молодих композиторів з України, Німеччини і Казахстану.

Лабораторію музичної критики LAB проводитиме критик сучасної музики, редактор журналу Ruch Muzyczny Моніка Пасєчнік. У Києві і Львові вона прочитає лекції на тему «Контексти нової музики», присвячені постаті німецького філософа Гаррі Леманна, презентує польські музичні часописи Ruch Muzyczny і Glissando, а такожзробить передмови до концертних виконань Струнного квартету Вітольда Лютославського польським колективом NeoQuartet.

Також під час Бієнале заплановані 14 концертів нової музики, в програмах яких більше 70 творів українських і європейських композиторів у виконанні запрошених колективів з Австрії, Франції, Німеччини, Польщі і України.

Виступатимуть австрійський ансамбль Platypus, французький ансамбль Le Balcon, польський струнний квартет NeoQuartet, та спеціального гостя - ансамбль musikFabrik з Німеччини. Україну представлятимуть ансамбль нової музики Рікошет (Київ), ансамбль Константи (Львів), Ensemble Nostri Temporis (Київ) та Національний ансамбль солістів Київська камерата.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.