Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ukranews.com

П'ятниця, 8 лютого 2013, 16:51

Садовий ветував ухвалу про зміни до структури виконавчих органів міської ради

Міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів», прийняту на пленарному засіданні сесії ЛМР 7 лютого.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначено у зауваженні, вказана ухвала прийнята з порушенням п.5 ч.1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Під час пленарного засідання вчора депутати проголосували за ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» з зауваженнями, які запропонував голова комісії з депутатської діяльності та законності, депутат Любомир Мельничук.

«У статті 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування» зазначено, що до виключних повноважень міської ради належить затвердження структури виконавчих органів міської ради. Місцева рада розглядає питання структури виключно за поданням міського голови.

"Ухвала, за яку проголосували на сесії міської ради, на нашу думку, не відповідає п.6 ч.4 ст. 42 та п.5 ч.1. ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», а також Рішенню Конституційного суду України від 9 лютого 2000 року № 1-рп/2000 у справі № 1-5/2000", - зазначила Гелена Пайонкевич, керівник юридичного управління ЛМР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.