Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

fakty.ictv.ua

П'ятниця, 8 лютого 2013, 17:51

Львівські депутати звернулися до Януковича з вимогою скасувати закон про ліцензії на імпортні ліки

Депутати Львівської міської ради звернулися до президента України Віктора Януковича з вимогою скасувати закон про ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміну «активний фармацевтичний інгредієнт» як такий, що загрожує здоров'ю українців.

З таким запитом до президента України звернувся на вчорашньому засіданні депутат Львівської міської ради Ростислав Будинський.

У запиті, зокрема, йдеться про те, що закон був прийнятий 4 липня 2012 року і вступає в дію з 1 березня 2013 року. Він зобов'язує всіх імпортерів іноземних медичних препаратів в Україні отримувати додаткову ліцензію на їх продаж на території України.

Як виявилося, досі не затверджений ані уповноважений орган, відповідальний за ліцензування, ані відповідні ліцензійні умови, ані решта правил, за якими блокуватимуть ввезення ліків іноземного виробництва на територію України.

В запиті наголошується на тому, що введення в дію закону про ліцензування іноземних ліків призведе до підняття цін на ліки, а деякі препарати взагалі зникнуть з аптечних полиць. У кращому випадку імпортні ліки замінять аналоги вітчизняного виробництва і не завжди кращої якості. Також зазначається, що більшість ліків. які закуповують на лікування онкохворих дітей - іноземного виробництва, лише 20% препаратів для хворих на цукровий діабет виробляють в Україні. Майже 100% хворих на СНІД, гепатит, туберкульоз, отримують ліки іноземного виробництва, оскільки в Україні аналогів не існує.

Цей запит підтримали на вчорашньому засіданні депутати Львівської міської ради, проголосувавши за нього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.