Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

portal.lviv.ua

Понеділок, 11 лютого 2013, 16:29

Грибовицьке сміттєзвалище можливо закрити лише після рекультивації - мер Львова

Грибовицьке сміттєзвалище закриють тоді, коли там відбудуться необхідні роботи з рекультивації, тобто штучного відновлення родючості грунтів і рослинного покриву після техногенного порушення природи.

Про це заявив сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

«Політичне рішення щодо закриття є прийняте, це і моя позиція, але не можна просто прикрити сміттєзвалище. А як же процеси, які відбуваються всередині? А що з новою ділянкою для сміттєзвалища? Вже два роки я чекаю від колег з області на пропозиції, але їх немає. На території міста заборонено це робити. Є бажаючі будувати сучасний завод з глибокою переробкою сміття, але немає де», - розповів мер.

Мер додає, що офіційних пропозицій з області щодо ділянки для нового сміттєзвалища не надходило і місто самотужки пробує вести переговори, але без обласної ради це складно. «Можливо те, що багато депутатів з обласної ради перейшли на роботу до Верховної ради, дасть поштовх до змін». – висловлює сподівання міський голова.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий ще у вересні 2012 року згадував, що у 2011 році Львівська міська рада ухвалила рішення закрити Грибовицьке сміттєзвалище. Садовий заявив на вересневій сесії, що у розв'язанні проблеми Грибовицького сміттєзвалища місто потребує допомоги обласної влади.

У жовтні 2012 року Прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище та внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.