Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 27 вересня 2022, 13:47

На Золочівщині лікарка однієї з районних лікарень підробляла Covid-сертифікати

затримання

Лікарка вносила недостовірні дані про вакцинацію та складала підроблені документи.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили лікаря сімейної медицини однієї з центральних районних лікарень на Львівщині, мешканку Золочівського району, яка підробляла міжнародні свідоцтва про вакцинацію.

"Лікарка, знаючи про те, що деякі з її пацієнтів не проходили вакцинацію від Covid-19, вносила у відповідні автоматизовані медичні системи недостовірні дані про те, що вони нібито таку вакцинацію пройшли. Надалі, на підставі цих недостовірних даних, зловмисниця складала підроблені офіційні документи, зокрема, міжнародні свідоцтва про вакцинацію/профілактику від Covid-19" – наголосили у поліції.

Загалом правоохоронці задокументували 5 таких епізодів.

Лікарці повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ, ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ та ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваній, – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.