Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

about-ukraine.com

Середа, 13 лютого 2013, 19:32

Львівщина може стати одним із лідерів у галузі тваринництва – експерт

Для забезпечення продовольчої безпеки України варто працювати у напрямку розвитку  тваринництва.  

 

У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради, член комісії з розвитку села та АПК, засновник сільськогосподарського підприємства ТзОВ «Барком» Олег Баран, повідомляє Варіантам прес-служба депутата.

«Сьогодні Україна є потужним експортером  курятини. І у цьому напрямку треба розвиватися, збільшуючи перелік асортименту м’ясної продукції, яку ми продаємо», – наголосив Олег Баран.

За словами експерта, розвиток тваринництва стимулюватиме автоматичний розвиток села, відкриття нових робочих місць.

«Щодо нашої області, то за результатами минулого року Львівщина друга в Україні за темпами вирощування свиней. І у цьому напрямку нам варто і надалі активно працювати. Ми маємо усі шанси стати першими», – підкреслив Олег Баран.

Більшість програм як державних, так і обласних  повинні скеровуватися саме на відродження тваринництва.

Ще один сільськогосподарський напрямок для розвитку, про який говорить Олег Баран,  це вирощування  зернових.

«Ми маємо максимально налагодити переробку зерна у нас, на місці. Щоб, до прикладу, те саме печиво та кондитерські вироби нам не із-за кордону привозили, а ми мали усе своє», - каже експерт.

На його думку, пріоритетною культурою для посіву на західній Україні є кукурудза. 

«Досвід європейських держав показує, що ця культура не лише сприятлива для вирощування, а й  не приносить шкоди землі. Наприклад, у Франції є безліч земель, які призначені виключно для посіву кукурудзи, на них цю культуру сіють з року в рік», – додав аграрій.

Окім того, Олег Баран нагадав статистику, за якою аграрії України увійшли до п’ятірки головних експортерів зерна у світі. «При чому саме кукурудза стала  основною експортною культурою», – підкреслив Олег Баран. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.