Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

deswal.ru

Четвер, 14 лютого 2013, 15:28

Баскетбольна арена для Євробаскету буде збудована на вул. Ряшівській у Львові

На розгляд інвестора передані  містобудівні обґрунтування на дві земельні ділянки: одна – між стадіоном «Арена Львів» та кільцевою дорогою, інша – в межах вул. Кульпарківська 226 – Ряшівська Проектована.

Як заявив сьогодні, 14 лютого, під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий, ділянка на Ряшівській розгядається як основна, інформує кореспондент Варіантів.

Неподалік від місця зведення арени є житловий масив та гуртожитки, тож мешканці зможуть без витрат на проїзд відвідувати баскетбольні матчі та концерти, які проводитимуться у майбутньому в спортивному комплексі.

Також транспортна розв’язка на Ряшівській краща, ніж у альтернативному варіанті біля «Арени Львів».

Місце під забудову для Євробаскету розташоване на відстані майже 1,5 км від аеропорту та 4 км від залізничного вокзалу. Також 4 км до баскетбольної арени потрібно буде добиратися від автовокзалу.

Проте в цієї земельної ділянки є і недоліки – комунікації. Наразі невідома ситуація з під’єднанням комунікацій.

Вартість спортивного комплексу для проведення «Євробаскету-2015» становить 50 млн. дол.

Нагадаємо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.