Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

anons.uz.ua

П'ятниця, 15 лютого 2013, 11:35

Митники Львівщини не притягують до адмінвідповідальності іноземців, які порушують правила ввозу

Прокуратура Львівщини встановила випадки невиправдано пасивної позиції службових осіб Львівської митниці щодо притягнення до адміністративної відповідальності іноземних громадян за перевищення строків тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівськох області.

Так, незважаючи на дані про ввезення упродовж 2009-2012 одними і тими ж громадянами Польщі та Німеччини від 10 до 37 транспортних засобів кожним, та відсутності інформації про факти їх вивезення за межі митної території України, службовими особами митних постів Львівської митниці протоколи про порушення митних правил за чотири останні роки не складались взагалі.

Вперше, такий протокол складено відносно громадянки Польщі лише 25 листопада 2012 року, незважаючи на ввезення останньою впродовж останніх чотирьох років 13  транспортних засобів на митну територію України.

В той же час, нормами гл. 18 та ст. 380 МК України, а також вимогами наказу Держмитслужби України визначено, що транспортні засоби особистого користування ввезені на митну територію України іноземцями в режимі тимчасового ввезення перебувають під постійним митним контролем.

Загалом прокуратура Львівської області встановила, що на митниці відсутня інформація про більш, ніж 100 транспортних засобів, ввезених іноземними громадянами на територію України без фактичного їх повернення за її межі.

Вказані прорахунки в діяльності службових осіб митних постів Львівської митниці залишились поза увагою головних інспекторів з питань протидії корупції.

Керівництву Львівської митниці внесено подання, у якому прокуратура області вимагає вжити  вичерпних заходів до усунення виявлених порушень закону та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.