Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

vk.com

П'ятниця, 15 лютого 2013, 18:23

1000 осіб постраждали від метеоритного дощу у Челябінську - оновлено (+відео)

Сьогодні, 15 лютого, за ранковими даними, 400 осіб постараждали на Уралі у Челябінській області (Російська Федерація) від падіння уламків метеорита, що розламався на частини під час входу в атмосферу.

На даний момент кількість постраждалих зросла вже до 1000 осіб, серед яких 200 дітей, поновлює інформацію РБК.

Великий уламок зруйнував частину будівлі цинкового заводу у Саткінському районі. У багатьох будинках вибиті шибки, уламками травмовані люди. Серед постраждалих також діти.

Падіння сталося о 9:23 за місцевим часом. Близько 20 тисяч рятувальників на Уралі приведено в режим підвищеної готовності, три літаки проводять обстеження місцевості, - пише Укрінформ.

Спалахи і палаючі частини метеорита бачили в небі над Єкатеринбургом і в Курганській області. Інформація про падіння об'єкта надходить з Казахстану. Мешканці Костаная, адміністративного центру на півночі країни, спостерігали спалах від метеорита і його падіння.

"Я бачила полум'я в середині неба. Це була велика вогненна куля з димовим шлейфом, потім вона кудись впала. Це тривало лише кілька секунд. Наш робочий кабінет освітився червоним світлом", - розповіла мешканка Костаная Алсу Сахова.

За медичною допомогою після падіння уламків метеорита в Челябінській області звернулися понад 400 осіб, проте їхня кількість збільшується, - повідомляє УНІАН.

За попередніми даними кількість потерпілих становила до 514 осіб, з них 112 осіб госпіталізовані. Також серед постраждалих налічуються 82 дитини, - повідомляє РБК.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.