Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

ecoenergy.dilovamova.com

Понеділок, 18 лютого 2013, 17:15

Мешканці Львівщини отримали понад 10 тис. кредитів за програмою енергозабезпечення

У 2006-2012 роках мешканці Львівської області отримали майже 10,5 тис. кредитів за програмою енергозбереження на суму понад 81 млн. грн., компенсаційні виплати за якими становили 8,9 млн. грн.

Про це сьогодні, 18 лютого, на прес-конференції розповів голова Львівської обласної ради Петро Колодій, інформує кореспондент Варіантів.

Упродовж 2009-2012 років у Львівській області діяла програма енергозбереження для населення. В межах реалізації програми вперше в Україні розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів, який планується продовжити на 2013-2016 роки. Суть механізму полягає в тому, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам 15% річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження, та 20% за кредитами, отриманими на заходи, орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії. Відшкодування відсотків за кредитами здійснюється для таких енергоощадних заходів: утеплення стін будинків, підлоги, горищ, дахів, встановлення та заміну вікон, вхідних дверей та ін.

Впродовж 2006-2012 років спостерігалася тенденція до збільшення кількості кредитів та їх суми, а це означає, що мешканці області все частіше схиляється до комплексного розв'язання проблем енергозбереження.

"На даний момент подано на 200 тис. грн. заявок на відшкодування відсотків. Планується на 2013 рік виділити на реалізацію програми 2 млн. 900 тис. грн.", - додав Петро Колодій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.