Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

dt.ua

Понеділок, 18 лютого 2013, 16:51

Непоінформованість населення – одна з причин знищення архітектурних пам’яток Львова

Необізнаність львів'ян про приналежність старих будинків чи вулиць до переліку архітектурних пам'яток, а також недосконале законодавство – ті причини, через які у Львові знищують архітектурні пам'ятки.

Про це повідомили під час прес-конференції представники органів охорони історичного середовища, а також представники прокуратури міста.

За словами Ігоря Івченка, першого заступника прокурора міста Львова, прокуратура не має права передавати справу до суду без оцінки ситуації відповідними органами охорони культурної спадщини Львова.

І щоб визначити чи певна справа може перейти до суду, потрібно провести довготривале розслідування, з'ясування всіх обставин.
Андрій Салюк, голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії, зазначив, що юристи більшості правопорушників можуть знайти законне рішення на незаконне будівництво чи реставрацію.

На думку пана Салюка, пасивність самих мешканців Львова також є причиною того, що руйнують чи знищують архітектурні пам'ятки.
Прокурор Галицького району Львова Сергій Янчишин, також вважає, що не так законодавство, як необізнаність мешканців, а також підприємців у важливості збереження вигляду того чи іншого будинку, вулиці є основною проблемою того, що знищується культурна спадщина міста. За словами прокурора, ці питання мають постійно звучати в ЗМІ.

Сьогодні до реєстру досудових розслідувань внесенно 8 справ, з приводу яких буде відбуватися розслідування. Зокрема серед них справа про незаконне будівництво на вул. Вірменській, 30 та Коперника, 20.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.