Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

meest-online.com

Вівторок, 19 лютого 2013, 13:28

Відзначення 125 річниці з дня народження Василя Барвінського розпочинається у Львові

Завтра, 20 лютого, у Львівські філармонії відбудеться Урочиста академія з нагоди 125-річчя відомого українського композитора Василя Барвінського.

 

Виконуватимуть твори Барвінського заслужена артистка України Оксана Рапіта, Мирослав Драган, Василь Заціха, Олег Лучанко, Тарас Менцинський, Назар Пилатюк, студенти Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, Львівський камерний оркестр "Академія" під диригуванням Іоря Пилатюка.

Звучатимуть – Прелюдія для фортепіано, "Місяцю-князю" (на сл. Франка), "Щаслива будь" та "Вечором в хаті" (на сл. Б. Лепкого), обробки лемківських пісень. 

Володимир Сивохіп, директор Львівської філармонії розповів під час прес-конференції, що концерти на честь Василя Барвінського будуть відбуватися протягом року, за участю музикантів Львівської філармонії та студентів Львівської музичної академії ім. М. Лисенка. Також твори Барвінського будуть звучати і під час цьогорічного фестивалю "Контрасти".

За словами музикознавця п. Люби Кияновської, композитор Василь Барвінський визнаний і оцінений у всьому світі, його твори друкувалися у багатьох країнах світу, а от сьогодні в Україні, і Львові зокрема, де він жив і працював, його мало згадують.

До прикладу, жоден заклад кульутри у місті не носить його імені, хоча він заснував свого часу Школу-інтернат ім. С. Крушельницької. Також був ректором Львівської музичної академії ім. М. Лисенка.

Концерт розпочнеться о 19.00

Нагадаємо, цього року відзначають 125-річчя з дня народження, а також 50-річчя відомого українського композитора, піаніста, музичного критика, педагога, диригента та організатор музичного середовища Василя Барвінського. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.