Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

healthinfo.ua

Вівторок, 19 лютого 2013, 16:35

Садовий боротиметься зі слабоалкогольними напоями у Львові

Сьогодні, 19 лютого, з ініціативи міського голови Андрія Садового у Львові стартувала кампанія проти слабоалкогольних коктейлів «Стоп-алкопоп!».

У 2005-му році в Україні виробники «алкопопу» заробили 305 млн. грн., в 2012-му – 1 млрд 120 млн грн, але крім збільшення прибутків росте і кількість дітей, які вживають слабоалкогольні напої.

За словами Андрія Садового, вдівічі збільшилась кількість випадків алкогольнго отруєння дітей. Загалом 82% дітей, яким виповнилося 15 років, вживають слабоалкогольні напої.

Ініціатор кампанії Андрій Садовий, повідомив, що діти потрапляють у реанімаційні відділення не через велику кількість випитого «алкопопу», а через низьку якість цих напоїв.

Крім того, Садовий зазначив, що звернеться у відповідні інстанції, з вимогою на етикетках із так званим «алкопопом» великими літерами писати, що напій алкогольний.

Міський голова закликав долучитися до акції артистів, журналістів та політиків, аби роз’яснювати школярам шкоду слабоалкогольних напоїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.