Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Промисловість

ehow.com

Вівторок, 19 лютого 2013, 18:23

400 працівників Львівського ювелірного заводу можуть залишитись без роботи

Львівський державний ювелірний завод, на якому працює 400 робітників, може зупинити виробництво, бо Кабмін позбавив його права клеймувати свої вироби державним клеймом.

Про це сьогодні, 19 лютого, на пленарному засіданні Львівської облради повідомив депутат Михайло Барбара, інформує кореспондент Варіантів

Він зазначив, що в жовтні 2012 року Кабмін, всупереч законодавству України, позбавив Львівський державний ювелірний завод права клеймування своїх ювелірних виробів державним пробірним клеймом.

"За оцінками фахівців державного підприємства, така ситуація призведе до зупинення виробництва, в якому зайнято понад 400 працівників. Це створить загрозу реального знищення національного виробника ювелірних виробів, а також легкий шлях наповнення українського ринку сумнівною закордонною продукцією, як правило, контрабандного походження", - зазначив Барбара.

Він додав, що Львівський державний ювелірний завод звернувся до окружного адміністративного суду Києва про визнання нечинним та скасування постанови Кабміну про вилучення державного пробірного клейма.

Також завод звертається за допомогою до голови Львівської ОДА Михайла Костюка.                                                                                                                                                                                                                                                                              

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.