Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

rate1.com.ua

Вівторок, 19 лютого 2013, 18:49

Питання приєднання ветеринарного університету до аграрного мають вивчати спеціальні комісії – Баран

Після звернення Львівської облради до президента та прем'єр-міністра України з проханням не приєднувати Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького до Львівського національного аграрного університету, слід створити спеціальні комісії для вивчення юридичних, господарських та організаційних аспектів такого злиття. 

Таку думку сьогодні, 19 лютого, висловив депутат Львівської облради Олег Баран.

За його словами, питання щодо об’єднання двох вищих навчальних закладів жодному випадку не можна залишати без контролю.

«Треба зробити все, щоб інтереси Львівського національного університету ветеринарної медицини ім. С. Гжицького, який займає чільні позиції у рейтингу ВИШів - були максимально враховані. І, повторюсь ще раз, якщо проводити злиття університетів, то воно повинно відбуватися у іншому форматі», - наголосив Олег Баран.

За його словами, доцільно було б приєднувати аграрний університет до ветеринарного, і в жодному випадку не навпаки, як пропонується.

«І взагалі – питання злиття цих університетів мають вивчати спеціальні комісії, крім того, повинні відбуватися додаткові зустрічі з трудовими колективами, за участю громадськості. Адже ветеринарний університет – це непересічний навчальний заклад із довгою історією. Тому до будь-яких змін у роботі ВИШу треба підходити надзвичайно виважено та обдумано», - підкреслив депутат.

Нагадаємо, сьогодні Львівська обласна рада звернулася до Президента України і Кабінету Міністрів України з проханням призупинити процес об’єднання Львівського ветеринарного університету з аграрним університетом. Це звернення підтримав 81 депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.