Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

gazetavv.com

Вівторок, 19 лютого 2013, 19:01

Прокуратура Львівщини подасть до суду на міськраду через сміттєзвалище

Прокуратура Львівської області готує позов до суду на Львівську міську раду через питання побудову полігону твердих побутових підходів.

Про це сьогодні, 19 лютого, журналістам повідомив прокурор Львівщини Олег Василенко, інформує кореспондент Варіантів.

За словами прокурора, позов до окружного адміністративного суду подадуть найближчим часом. 

Він додав, що таким чином прокуратура хоче простимулювати міську раду знайти нову длянку для полігону твердих побутових відходів.

За його словами, прокуратура також відкрила кримінальне провадження про використання коштів для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, що спричинило збитки на суму близько 300 тис. грн.

 

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що  Грибовицьке сміттєзвалище можливо закрити лише після рекультивації. 

 

Львівською міською радою з ВАТ «Гірхімпром» укладено договір на розробку проекту рекультивації сміттєзвалища. Проект досі не виготовлено через брак фінансування з боку Львівської міської ради.

 

У жовтні 2012 року Прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище та внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.