Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

vkurse.ua

Середа, 20 лютого 2013, 15:44

Забудовник комплексу до Євробаскет-2015 просить Садового надати інформацію про ділянку на Ряшівській

Фірма забудовник Division просить Львівську міську раду та міського голову Андрія Садового якнайшвидше надати їй документальну інформацію про територію для забудови на вул. Ряшівській, щоб в найкоротші терміни провести аналіз і визначити, де все ж таки зводитимуть спортивно-розважальний комплект до Євробаскет-2015.

Про це розповіла у сьогоднішньому виступі на сесії Львівської міської ради представник фірми забудовника Division Наталя Кацар-Бучковська.

«Для проведення Євробаскету-2015 потрібно вибрати найбільш економічно доцільну ділянку. Поки що ми розглянули ділянку на пр. Чорновола і маємо про неї найбільше документальної інформації, та на Липовій Алеї, інформацію про яку маємо лише обмежено. Просимо дати нам можливість проаналізувати ділянку під забудову на вул. Ряшівській як найбільш економічно доцільну», - запропонувала представник фірми.

За словами Наталі Кацар-Бучковської, коли фірма отримає повний пакет документів, то достатньо 7-10 днів для експертизи і точної оцінки для визначення найкращої ділянки. Терміни будівництва на даний час вже є критичними. Лише на проектну роботу потрібно принаймні 6 місяців, а для самого будівництва треба як мінімум два роки.

Міський голова Львова, на питання секретаря ради Василя Павлюка про те. як швидко міська рада зможе надати інформацію про ділянку на вул. Ряшівській забудовнику, здивовано відповів: «Пані Наталю, я вас бачу вперше в житті і не можу отак усім подавати інформацію. Ви з компанії, яка заснована Коломойським і Буряком, чи не так? У вас працює дуже багато людей, ваших контактів у мене немає», і додав, що фірма повинна надіслати офіційний запит в письмовому чи електронному вигляді на ім'я міського голови і тоді отримає потрібну інформацію.

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської міської ради зібралися на позачергову сесію, що визначити місце для будівництва спортивного комплексу до чемпіонату Євробаскет-2015.

За останнім повідомленням Львівської облдержадміністрації, Львівська ОДА доручила Львівській міськраді опрацювати механізм передачі стадіону «Україна» для будівництва спортивної арени для Євробаскету-2015.

Попередньо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

Окрім того, квітень 2013 року є останнім терміном для будівництва комплексу до Євробаскету-2015.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.