Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

umma.ua

Середа, 20 лютого 2013, 17:24

Костюк формує робочу групу для визначення місця забудови комплексу до Євробаскет-2015

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк запропонував створити окрему робочу групу, яка розгляне ділянки під будівництво комплексу до Євробаскет-2015 та питання фінансування.

Про це Михайло Костюк повідомив на сьогоднішньому засіданні сесії Львівської міської ради.
«Ми сформуємо здоровий робочий орган, який визначиться з ділянкою для будівництва комплексу до Євробаскет-2015», - пояснив Костюк.

До складу робочої групи повинні увійти представники ФК «Карпати», баскетбольного клубу «Політехніка-Галичина», представники фірми-забудовника, а також секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, котрий представлятиме депутатський корпус.

Директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин пояснив, що є два співінвестори чемпіонату Євробаскет-2015 – це ФК «Карпати» та баскетбольний клуб «Політехніка-Галичина». З його слів зрозуміло, що найкращою територією для будівництва комплексу до чемпіонату карпатівці бачать територію, де знаходиться вже існуючий стадіон «Україна» і мова йде про чашу стадіону. Представник Дрогобицького НПЗ «Галичина», який займається генеральним фінансуванням баскетбольного клубу «Політехніка-Галичина» Олена Жуковська також підтримує будівництво на території стадіону, але ствердила, що ділянка повинна була знаходитись на тренувальних полях.

Натомість Фірма забудовник Division просить Львівську міську раду та міського голову Андрія Садового якнайшвидше надати їй документальну інформацію про територію для забудови на вул. Ряшівській, щоб в найкоротші терміни провести аналіз і визначити, де все ж таки зводитимуть спортивно-розважальний комплект до Євробаскет-2015.

Саме територію на вул. Ряшівській депутат ЛМР Юрій Кужелюк вважає найбільш придатною для будівництва комплексу, оскільки, за його словами, там добрий доїзд, є недобудована дорога, яку якраз в зв'язку з проведенням Євробаскету можна було б полагодити, є достатньо місця для проведення комунікацій. Територія ж на Липовій Алеї, за словами Кужелюка, «є занадто проблемною» і депутат висловив сподівання, що депутатський корпус ЛМР підтримає його в голосуванні проти ділянки на Липовій Алеї, 5.

Попередньо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.