Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Середа, 20 лютого 2013, 18:36

Генпрокуратура змусить Ющенка здати кров для аналізу

Генеральна прокуратура збирається примусово взяти зразки крові для аналізу в екс-президента Віктора Ющенка в межах розслідування кримінальної справи про його отруєння діоксином.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" сказав перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Кров візьмуть відразу ж після розробки механізму здійснення такої процедури.

"Єдина проблема сьогодні – це процедура відбору забору (крові). Поки немає... якщо така процедура буде розроблена, то ми сподіваємося їх (забірів крові Ющенка) отримати й провести їхній аналіз і прийняти остаточне рішення в справі Ющенка", – сказав він.

Зі слів Кузьміна, необхідну процедуру вже розробляє Міністерство охорони здоров'я й Пенітенціарна служба.

Він також зазначив, що раніше охорона Ющенка з ініціативи екс-президента власноручно знищила проби зі зразками його крові, які могла б використовувати Генпрокуратура для встановлення факту отруєння діоксином.

Як повідомляли представники агентства, раніше Кузьмін зазначав наявність законодавчих підстав для примусового взяття зразків крові в Ющенка

Генеральна прокуратура обвинувачувала Ющенка в затягуванні повторної здачі крові й проведення її аналізу в рамках розслідування кримінальної справи про його отруєння.

Наприкінці жовтня 2011 року Генпрокуратура заявила, що погоджує з Ющенком лабораторію для повторного аналізу крові в справі про його отруєння.

22 жовтня 2004 року Генпрокуратура закрила справу, порушену за фактом отруєння Ющенка, а в грудні того ж року відновила його розслідування.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.