Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

www.rivne1.tv

Середа, 20 лютого 2013, 18:40

Міський поетичний конкурс «Чую мелодію слова» відбувся у Львові

Міський авторський поетичний конкурс «Чую мелодію слова» у межах 2-го Фестивалю української мови відбувся у Львові 19-20 лютого.

Конкурс проводився у львівській середній школі №28 з поглибленим вивченням німецької мови уже не вперше. Його метою є пошук нових талантів, поетів. Участь в конкурсі взяв 51 учень з усіх шкіл міста Львова.

Школярі 8-11 класів отримали тему та одну годину для написання вірша. Цього разу діти повинні були написати про справжню сутність поета. Вірш повинен був складатися з двох частин: до першої подавався початок строки і його потрібно було написати за поданими римами, використовуючи антитезу. При написанні другої частини вірша автори не мали жодних обмежень. «І якщо з другою частиною не було майже ніяких проблем, то з першою деяким учням довелось складно», – додає голова журі конкурсу Євген Романюк.

Перше місце серед учнів 9-их класів львівських шкіл посіла Лопатинська Христина зі школи №28, друге місце – Вербіцька Анастасія зі школи №7, третє поділили між собою Дідик Ольга із Львівської академічної гімназії та Ярега Ганна зі школи №82.

Серед учнів 10-их класів перше місце не дісталося нікому, друге посіла Федорак Світлана зі школи №28, третє – Кечур Дарина також зі школи №28.

Серед 11-тикласників переможцем стала Головатюк В. зі школи №68, друге місце виборола Вдовиковська А. зі школи №91, а третє – Коробова В. зі школи №69.

Заохочуючі призи отримали Бенцак настасія з 8-го класу 45 школи, Лучук Оксана також з 8-го класу 28 школи та Ткачук Галина з 11-го класу 38 школи.

Вірші переможців надрукує відомий український журнал «Дзвін».

«Ініціаторами проведення такого конкурсу саме у 28 школі був колектив вчителів, який є дуже творчим. Такою підготовкою хорошою вони показали, що конкурс насправді дуже потрібний школі та учням», - поділився враженнями директор середньої школи №28 Лозенко Іван Васильович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.