Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

primetour.ua

Четвер, 21 лютого 2013, 10:57

Прокуратура розпочала розслідування щодо незаконно проведених реставраційних робіт на вул. Шевській у Львові

Реставраційні роботи на вул. Шевській 14-16 у Львові призвели до знищення частини давнього археологічного культурного шару у подвір’ї та підвальних приміщеннях будинків-пам’яток національного значення зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Роботи із пам’ятками були розпочаті за відсутності результатів археологічних досліджень вказаного об’єкта.

Окрім того, Міністерство культури України та орендодавець майна управління комунальної власності Львівської міськради  не надавали погодження на проведення вказаних робіт.

«Реставраційні земляні роботи у подвір’ї та підвальних приміщеннях будинків-пам’яток виконувало підприємство-підрядник на замовлення суб’єкта господарювання, відповідно до проектної документації, розробленої УРСНРІ «Укрзахідпроектреставрація», – зазначено у повідомленні.

Прокуратура Львова внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 298 КК України посадовими особами зазначених приватних підприємств та УРСНРІ «Укрзахідпроектреставрація».

Розслідування справи триває.

Нагадаємо, судовий процес щодо приватизації приміщень на вул. Шевській, 12, 14, 16, реконструйованих готелем Леополіс, продовжується.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.